top of page

Tuva skaffer hjelp - en serie om førstehjelp for barn og voksne

Viola forlag sammen med forfatter og paramedisiner Tommy Bysveen setter fokus på førstehjelp sammen med barna.


Tuva skaffer hjelp-serien er skrevet av den erfarne paramedisineren Tommy Bysveen. Bokserien tar oss med på en reise gjennom viktige førstehjelpsituasjoner, presentert på en engasjerende og lærerik måte.


Hvorfor skal denne bokserien være tilgjengelig i barnehager, skoler, bibliotek og helsestasjoner?

 1. Lær ved å lese sammen: Tuva skaffer hjelp oppfordrer til samlesing mellom barn og voksne. Denne delte opplevelsen styrker ikke bare leseferdighetene til barna, men skaper også en plattform for viktige samtaler rundt førstehjelp.

 2. Realistiske situasjoner: Bøkene presenterer alvorlige situasjoner gjennom en fengslende kombinasjon av tekst og illustrasjoner. Dette gir barn og voksne en forståelse for hva de bør gjøre i nødsituasjoner, samtidig som det følger nasjonale retningslinjer for førstehjelp.

 3. Forfatterens ekspertise: Tommy Bysveen bringer med seg over 10 års erfaring fra ambulansetjenesten. Hans unike innsikt og kunnskap sikrer at rådene som gis i bøkene er både relevante og pålitelige.

 4. Trygghet og kompetanse: Hovedmålet til Tommy og Viola forlag er å sikre at alle som jobber med barn føler seg trygge og kompetente i alvorlige situasjoner. Å ha denne bokserien tilgjengelig i utdanningsinstitusjoner og helsestasjoner er nøkkelen til å oppnå dette målet.

 5. Råd og veiledning: På bakerste side i boken står det enkelt forklart hva slags førstehjelp som skal gis i den aktuelle situasjonen. Dette er ment som veiledning og kan hentes frem om uhellet skjer. Vi håper bøkene vil ha en forebyggende effekt mot alvorlige hendelser.

Hvordan kan du bidra til å gjøre denne bokserien tilgjengelig?

 • Spør på ditt lokale bibliotek: Be biblioteket ditt om å inkludere Tuva skaffer hjelp i sitt utvalg, slik at flere familier kan få tilgang til disse ressursene.

 • Del på skoler og barnehager: Oppfordre skoler og barnehager i ditt område til å inkludere denne bokserien i sitt undervisningsmateriale. Bokserien kan også bestilles direkte fra Viola forlag.

 • Engasjer lokale helsestasjoner: Gi beskjed til lokale helsestasjoner om viktigheten av å ha denne bokserien tilgjengelig for å styrke førstehjelpsforståelsen i lokalsamfunnet.

Sammen kan vi gjøre Tuva Skaffer Hjelp til et godt verktøy for utdanning og trygghet i Norge!


Bøkene:

 • Ambulansen kommer til Andedammen - om drukning

 • Blå pastiller - om forgiftning

 • Mathias klatrer høyt - om fallskader

 • Spennende kopp - om brannskader/skoldeskader

 • Druer i matpakka - om fremmedlegeme i luftveiene33 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page